Vyhľadávanie


Kontakt

Ing. Emil Grobauer
Prešov

+421517710398

E-mail: cergovfilm@gmail.com

Napíšte aj vy svoj list ministrom

21.12.2017 13:17

Boj za celoročnú ochranu vlka dravého je možné významne podporiť, ak sa pripojí mnoho ľudí. Napíšte aj VY svoj osobný list ministrovi životného prostredia a ministerke pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Moje osobné listy poštou, doporučene, 1.triedou a do vlastných rúk som už zaslal, ich znenie nájdete tu, kde si ich môžete aj stiahnuť, prípadne vám ich pošlem na požiadanie e-mailom, kontakt nájdete na tejto stránke:

Solymos nov 2017.doc (113,5 kB)

Matečná nov 2017.doc (41 kB)

Dôvody, pre ktoré som napísal tieto dva listy si môžete prečítať tu:PREČO?

Hlavné dôvody, prečo vlkov celoročne chrániť:

1. Vlk je likvidátorom prírodných ohnísk nebezpečných ochorení, ako je klasický alebo africký mor ošípaných a diviakov. Africký mor ošípaných začína ohrozovať aj Slovensko, je vo všetkých okolitých štátoch.

2. Zbyrokratizovaná a komplikovaná "ochrana" vlka, aká je v súčasnosti zvyšuje pytliactvo vlkov. Územia európskeho významu vlkov chránia nedostatočne. Ak vlk vybehne von z tohto územia, môže byť usmrtený. 

3. Množstvo občanov (už 61 000) v iniciatíve MY SME LES sa stotožňuje s bodom 8. Desatora pre les, kde sa píše: "Voľne žijúce zvieratá majú byť rešpektované ako prirodzená, vzácna a ochrany hodná súčasť prírody." 

4. Vlkov budeme môcť stretávať častejšie, ak sa budú celoročne chrániť. Divočinový turizmus môže znamenať významný prínos k rozvoju ekonomiky Slovenska. My máme vlkov radi a nechceme, aby ich niekto usmrcoval.